casual friday

Hellu!
Blev ingen skola för mig är helt täppt i näsan får inget syre till hjärnan och jag hade ändå bara 3 lektioner. Vaknade översent blev helt förvånad haha men hade ändå kunnat sova längre. i love my bed for real. Iaf, har ätit min frukost/lunch PLUS efterrätt haha.. mm glass :D och så blev jag överdrivet sugen på Ramlösa vilket är ett väldigt konstigt sug haha men hellre det än choklad iaf. Har lite planer på vad jag ska göra om jag pallar resa mig från stolen då. Diska först sen MÅSTE jag ta tag i min garderob, får fan värsta paniken och såklart plugga som vanligt. har iaf satt ett mål; Efter denna helgen får INGET vara kvar av det jag skulle ha gjort hittills sen blir det fresh start. och btw - BILJETTERNA TILL NE-YOS KONSERT I MALMÖ ÄR KÖPTA :D:D:D:D:D:D:D:D:D skiiitglad
pusshej

vilken frihet?

Direkt när jag gick in på Aftonbladet igår såg jag rubriken: "Vi vill inte ha fler burkor i Sverige"
Och då visade det sig att Reinfeldt hade uttalat sig väldigt negativt om burkan, och påstod att i ett fritt Sverige ska ingen behöva gå klädd så att ansiktet täcks. Låt mig citera vad det stod: "För mig ingår det i den friheten att få klä sig som man vill och inte uppmuntra krafter som tycker att kvinnan ska döljas i samhället."
Kolla på det fetstilta och säg mig, är det inte dubbelmoral han talar om - om han tycker att alla ska få klä sig hur man vill varför ska inte de som valt att bära burka få klä sig hur dom vill? Jag har alltid tyckt att politiken inte ska lägga sig i religion för att det är två skilda saker. Jag själv är inte religiös men tycker att smutskastningen av just islam har gått över gränsen. Det snackas om kvinnoförnedring och kvinnor skulle ha sämre rättigheter, man kritiserar dock aldrig kristendomen och den delen där unga får dricka vin (även om det är en liten mängd) eller buddhismen där man inte äter kött, vilket för barn & kvinnor kan leda till järnbrist eller andra svårigheter. Sånt kritiserar man aldrig nej.

Mona Sahlin uttalade sig också om frågan men snackade inget om förbud utan bara att hon var emot det. Jag själv tycker att det är lite för mycket med burka, slöja - inga problem dock. Samtidigt bryr jag mig inte så mycket om just det, den som vill ha på sig burka, slöja, piercingar i hela huvudet, vara naken i don't give a fuck egentligen, dom skadar ju ingen palla göra värsta uppståndelsen runt om det. Precis som Mona Sahlin sa, det handlar inte om förbud, det handlar om hela traditionen och kulturen.
Och vem är vi att ändra en religion & kultur? Samtidigt borde man integrera de riktigt troende muslimerna noga i svenska samhället och därefter låta dem göra deras val - burka eller inte?
Och samtidigt som regeringen lägger ner tid på skitsaker som det här låter dom allvarligt sjuka arbeta när dom egentligen inte kan, men det tar jag i ett annat inlägg, trust me. Jag har fått nog av alliansens jävla skitsnack och förstörande av Sverige!


what to do?

Så, vad gör man om man vaknar upp & är skitsur?
Man går tillbaka till sängen, skippar första lektionen och vaknar upp på stråland humör!!
That's just the way it is. 4 lektioner nu, pallar inte bosniskan, går på den imorgon istället, är ledig heeela dan förutom då när jag ska dit :D:D:D

lyssna inte på hans lögner!!!!!

Fredrik Reinfeldt är en tvättäkta mytoman som inte vill erkänna sina egna fel och som hela tiden skyller ifrån sig på finanskrisen. Vet du vad Fredrik (inte för att du läser direkt) men direkt när du öppnar munnen så startas mitt lögnar-alarm i hjärnan. Det som moderaterna predikar om låter bra, det kan jag erkänna. Nu har dom bytt linje, helt plötsligt är dom FÖR arbetarna. Vilket egentligen låter som ett skämt men nu har dom iaf bytt sida och uttalar sig om arbetare och jobb som att de har sysslat med detta i århundranden. Det är ju egentligen tvärtom, moderaterna har ingen aning om vad de snackar om, det låter bara bra. LÖGN är det alltihopa. Låter bra ja, men hur funkar det sen? Inte alls är svaret på den frågan.

skärpning!

Fick precis reda på mitt betyg i Sociologi och jag måste säga att nu får det vara nog med slöandet. Fick tyvärr inte det betyg jag hade väntat eller önskat mig men sånt är livet faktiskt. Fast jag känner verkligen hur jag har släppt taget om allt, blir sen med inlämningar, lägger inte ner tid och rent ut sagt skiter i skolan. Men det är så olikt mig som det kan bli så därför har jag nu vaknat upp. Det kommer bli fett jobbigt, spec om dom ringer in mig till jobbet på helgerna och nu med allt som ska göras inom SSU men det är min framtid som står på spel så jag får stå ut med det jobbiga. Allt kommer gå bra, bara man planerar! Nu ska jag sätta igång med idrottsarbetet som skulle varit inlämnat för 2 månader sen :/ Bosniskan är lugn, har 2 terminer kvar på kursen och samtidigt ska jag se om man kan byta ut betyg för jag har för många kurser egentligen. I 3:an kommer jag ha 50 p bosniska c eller Aktiv tvåspråkighet som det så fint heter & där är ett MVG rätt säkrat så jag ska se om den går att byta ut mot Sociologi 50 p kurs. Det borde gå. Jag vet att det låter helt CP men VG för mig är fan nästan som IG haha, men det räcker med mina VG i matte för jag kan ändå inte få bättre, vill fan inte ha det i något annat.
Så, skärpning nu!

and here we go again

Borde man hälsa i bloggen? :S i så fall: Hej!
Tänkte direkt köra på mina tankar i livet faktiskt (ovanligt haha). Trodde verkligen att 2009 års alla läkarbesök inte skulle följa med till 2010 men där trodde jag fel. Idag har jag sprungit rundor mellan olika vårdcentraler och apotek. Skulle fixa recpetet till vaccinet Gardasil (mot livmodershalscancer) och det fick jag tag på. Men inte mycket mer. Katastrofalt organiserat. Men ska ringa min vårdcentral imorgon och snacka eftersom dom i receptionen suger på att ge information PLUS är dom otrevliga. Sen har jag såklart haft oturen att få tillbaka mina problem med mitt knä. Förra året typ i oktober var jag uppe hos en läkare i Ängelholm och tydligen har jag en lös broskbit i vänstra knät som åker rundor och besvärar mig. Han föreslog en operation men jag pallar verkligen inte med operation nu. Tänkte försöka med sjukgymnastik först fast det kan inte få bort broskbiten men det kan stärka de muskler som behövs för att knät ska vara på sin plats. Har iaf tagit tag i det precis, bokade tid. Sen har jag ju såklart alla mina underbara tandkläkarbesök.. Underbart liv. Före treans början ska jag ha gjort av mig med alla läkare, så är det bara. Har verkligen ingen fobi men tycker det är så tråkigt för ingen lyssnar på riktigt utan de drar bara ut på behandlingen och man måste betala så mycket, vänta, vänta och tillslut hjälper inte ens det.

En rolig sak var att när jag skulle operera käken
fick jag en riktigt het läkare HAHA,
fast 2 sek efter somnade jag in
:P


in my life there's been heartache and pain

Överdrivet galen helg, har sovit cirkus 4 timmar. Inte alls trevligt. Och jag som hade planerat att bli klar med alla mina arbeten som jag är efter med har jag såklart inte gjort. Asså vafan är det med mig - riskerar betygen & allt. Men jag är så jävla trött, verkligen trött.. Fan helt sjukt. Men helgen asså, galen, stressig men ändå underbar haha. I love spontanitet och nu pallar jag inte längre vara ordentlig och värsta "perfekt" men samtidigt måste jag vara det haha. Men nej allvarligt, nu har det gått över gränsen, jag har sovmorgon imorgon så jag ska fan börja nu. Skriva en sida på arbetet  - punkt slut!
och HELT från ingenstans får ni en bild på en koala - wtf? Vill flasha lite med att mina päron + bror har varit i Australien haha och plus är dom översöta så bli inte förvånade om jag bara kommer med bilder på massor med djur o sånt haha. Och nej jag var inte där. Fail, fail, fail.

hej & hejdå

Här sitter jag och missbrukar choklad från Australien som faktiskt inte smakar så gott och jag får ont i tänderna av det men ändå... Senare ska jag dricka 2 liter cola bara för att. Är så jävla pissed att det inte går att förklara. Pallar inte ens ta tag i saker, ta tag i livet. När jag verkligen inte behöver såhär mycket skit då är det exakt då det kommer. Pallar inte folket, på riktigt. Pension från livet hade varit bra.
ha de fuckface

did you know...?

Visste ni att;
Över 10 000 personer har dött på Haiti på bara några dagar efter en jordbävning,
Gazabor blir än idag flygbombade av Israel,
Stora översvämningar har drabbat majoriteten av länderna på Balkan,
Var dag blir Västsaharier kränkta och terroriserade av Marockansk militär & polis,
Demokratikämpar från Iran blir mördade för deras åsikter,
Kurderna i Turkiet har fått än fler restriktioner gällande deras rättigheter,
Barn prostituerar sig i Thailand för att tillfredställa västlänningarnas önskan,
Cypern, Bangladesh och Maldiverna är bara några av de länder som inom en snar framtid kan försvinna helt,
Ny strider i Sudan (Darfur) kan bli verklighet inom loppet av ett år,
Flyktingar från Palestina har liksom Västsaharierna inte fått återvända till sitt land,
Israel planerar tillsammans med Egypten att bygga ännu en mur för att restriktera palestinierna ännu mer,
Situationen för civilbefolkningen i Afghanistan förvärras för varje dag

Vill ni verkligen att jag ska fortsätta? Vissa av dessa punkter är sådant som är aktuellt men majoriteten är konflikter och situationer som pågått i decenium efter decenium och ändå görs inget. Ingen reagerar, ingen vill hjälpa till. Jag anser att vi som har ett fungerande system, en fungerande stat har skyldighet att hjälpa andra. Även om det inte sker i vårt land är det på vår jord det sker. Det är människor, precis som du och jag, som blir påverkade av konflikterna på sätt som är svåra för oss att förstå. Varför är alla nu helt galna över att Haiti har drabbats av en jordbävning? Jo, för det är ett av världens fattigaste länder som inte klarar av så stora påfrestningar. Inget görs före nu, men nu är det försent. Nu vet ni iaf några av de problem som finns där ute, kan ni agera nu före det än en gång blir försent?


oooh huvudvärk :@

Min dag som borde varit bra lyckas alltid skita sig, tror det är PMS på väg alltså. Har verkligen irriterat mig på allt idag! Hade bara 2 lektioner och fick bra nyheter hos tandläkaren men ändå är jag så jävla sur. Och nu när jag tänker tillbaka på dagen blir jag bara mer sur. Ni vet mitt idrottsarbete som jag hade börjat på? HELT BORTA. Från denna datan, från skolans server och vår gamla data är HELT KAPUT går inte ens att starta. FAAAAAAAAAAAN ASSÅ. hade startat så jävla bra och detta händer alltid mig. Och jag har inte orken att göra något alls nu. Har bara pluggat hälften av det jag behövde idag :/ Och har en så jävla äcklig huvudvärk, ni fattar inte. Har druckit vatten som fan tillslut pallade jag inte & tog 2 panodil tror ni fan det hjälper. Jävla jobbigt asså. Tror jag ska göra te, sen lägga mig i sängen och tvinga mig att läsa allt från boken Idrott & hälsa sen får jag väl bara börja om. Så jävla surt. Bosniskan skjuter jag upp igen skiter i. Kan inte klona mig själv i 4 Sabinor hur mycket jag än vill. Helt sjukt hur mycket skit som kan komma på en gång :/ sånt här kan lätt få mig att gråta, helt efterblivet ju. Första dagen i skolan & fattar ni att jag har fått tillbaka mitt magsår. OOOOH

relax, take it easy

Nu börjar pluggisoleringen. Imorse på kinesiskan droppar han bomben, prov om en vecka. JUST GREAT, JUST FUCKING GREAT. Ni har ingen aning om hur svårt det är och hur mycket jag måste plugga bara för att få ett G. Har aldrig behövt kämpa för betygen men annat är det med kinesiskan, fan fan fan.. Och såklart har jag mina gamla arbeten kvar och SÅKLART tillkommer det nya saker hela tiden. Men har 2 timmar på mig tills jag ska till tandläkaren och sen när jag kommr hem är det bara att fortsätta. Så som ni ser blir det inget relax. Fan.

schema för dagen
13.15-14.15 Spanskaglosor +uppgifter
14.15-15.00 Äta
15.00-16.00 Tandläkare
16.00-18.00 Bosniska
18.00-18.30 Äta
18.30-19.30 Idrottsarbete
PAUS haha
20.00 tills jag fattar något Kinesiska
Yapp, så kommer mitt liv på vårterminen se ut :/

sabina goes fashionable



Okej, efter en hel dags runtkollande på internet (nej jag gjorde såklart inte mitt arbete *slår mig själv i huvet*) så har jag bestämt mig för vad jag tror kommer vara snyggt i år och vad som är uttjatat och det som kommer hänga kvar från förra året (:

Vara kvar:
- Svart, svart och återigen svart - kommer alltid funka så är det bara fast detta året: inga helsvarta outfits, det svarta som innan varit snyggast med annat svart ska nu vara minoritet bara som "bas" för att jämna ut typ

- Fransar - fortfarande lika hett. Nu i andra färger, på skor, smycken och på fler klädesplagg inte bara väskor

- Remmar - enkla, överdrivna, låga skor, höga skor - riktigt hett. Helst med platå och 15cm klack ;)

Got to go:
- paljetterna.. asså bara jag ser något med paljetter, vill jag spy. Asså det är inte snyggt på NÅGOT, inget. DOCK finns det ett litet mini, mini undantag. Paljetter i silver. OCH bara på vissa klädesplagg & på vissa som kan bära upp det.

- nitar - okej don't hate them men tycker att dom är överhypade. Lite nitar, på vissa saker som detaljer men hela "rock"stilen börjar bli tråkig, lite av det ska vara kvar men blandat med annat

- päls - så jäääääääääääääääääääääääääääääääääääääääävla skabbigt. fusk eller riktig kvittar, tycker att det är riktigt nasty och överhypat. Hur snyggt är det när hälften av Sveriges befolkning bär päls, just boring!

Smokin' hot:
- SPETS. i alla möjliga färger. Spec. tighta, svarta klänningar, eller som små detaljer på tröjor osv i ljusa, ljusa färger - love.

- Ljusa färger! som sagt, svart ska inte ta över outfiten, enligt mig iaf. Älskar färger, även om svart också är en färg men med färgglada kläder kan man göra så mycket mer! Helst ljusa, ljusa färger men starka färger funkar också lika bra. Mer färg åt folket haha

- Skira plagg, såna tunna, tunna söta plagg. Tunikor, tröjor och klänningar typ sommarklänningar. Riktigt, riktigt underbart. Funkar året runt - på sommaren med sandaler, på vintern med stövlar, tjocka strumpbyxor & en mysig kofta.

Detta är vad jag tycker i alla fall, samtidigt är det viktigt med personlig stil men på min "utelista" är det exakt sånt som ALLA har, så personligt blir det inte ändå.
peace out







när jag tänker på paljetter
ser jag såna här skabb
framför mig haha,
just nasty.




this and that

MUSIKTIPS: Alicia Keys - Try sleeping with a broken heart
Love, love, love, love :D
Helgen har spenderats hos mina kusiner, stack dit i fredags för att fira Nero som fyllt 20 år (pallar inte gamlingen) sen stannade jag tills idag :D Överdrivet kul har vi haft, underbart slut på lovet haha. Och jag har faktiskt ingen ångest över att vi börjar skolan imorgon vilket jag borde ha. Eller, nu när jag börjar tänka på de så jo... har panik nu haha. Jag skulle skriva ett arbete till idrotten för jag hade varit sjukskriven & inte kunnat vara med på gympan, har bara skrivit halva haha.. Men vet ni vad, ska faktiskt ta tag i det nu. Äta först sen läsa, sen skriva så blir jag klar idag så har jag mindre ångest. Dock har jag ett till arbete på bosniskan som också skulle varit inlämnat före lovet. Och detta är riktigt hemskt nu - arbetet ska vara typ 10 dataskrivna sidor med bilder och allt, okej - jag har en halv dataskriven sida HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA way to go! MEN om jag fixar idrottsarbetet idag & skriver lite varje dag (lite = 2 sidor) på bosniskaarbetet så KANSKE det hinner bli klart till torsdag. HAHA hatar verkligen detta, jag skjuter upp typ allt sen dör jag när jag måste ta tag i det.. Men, imma make it ;) Lite mat i magen, sen musik i öronen och ögonen i boken & händerna på tangenterna :D
PUSSHEJ
och nu får ni en bild HAHA när vi sjöng för gamlingen, har inga fler till o med denna är snodd haha.
Bättre det än inget men nu är kameran iaf tillbaka från australien :D


okejdå

Okej, så denna torsdag blev inte helt som jag hade tänkt mig men hajde det gör inget, det funkar. Vi har ändå hunnit med rätt mycket i hemmet men en sak som jag som vanligt skjutit upp är pluggandet. Don't panic, jag vet att det är lov men jag vet också att jag är efter med 2 arbeten, ska verkligen försöka att bli klar med dem denna helgen iaf! Har bara en liten sak till att fixa sen ska ska jag fixa mina naglar och softa med livet, njuta av detta sista nu.. fyyfaaan vilket lov det har varit - ÖVERDRIVET UNDERBAR START!!
och imorgon ska jag lägga in mina nyårslöften som är överdrivna, u'll see why. Eftersom jag har stora problem i livet kommer nyårslöftena bli få men långa, värsta förklaringarna i varje löfte haha you'll see
pusshej!
ps. ett av mina nyårslöften handlar om vänskapen, very important in my life!


super thursday

Idag kommer bli en bra dag! Känner det på mig och det är helt underbart för jag behöver verkligen en sån här dag. När jag vaknade slängde jag mig in i en skön dusch och där tänkte jag på det kommande halvåret (och resten av året) och jag längtar verkligen tills allt bara kickar igång, nu är det som att livet är på stand-by vilket kan vara rätt skönt men när jag tänker efter på allt som ska hända blir jag helt excited, längtar! Sitter och äter skitgod frukost nu och efter det ska jag sätta på skön musik & städa mitt rum. Får riktig panik när det är stökigt & smutsigt så därför måste jag ta tag i det idag. Efter det blir det Väla med syster för att handla lite presenter :D fast är inte lika entusiasisk över att vi måste gå till Väla, verkligen hatar stora shoppingcentrum - stan ska det vara, där kan man iaf få lite luft emellanåt. Men men, vem vet jag kanske fortsätter mitt fyndande där, then i'll be happy! Hittills har jag köpt jeans, koftor, halsdukar, parfym, tröjor, klänning, volangkjol och smycken och säkert något mer jag glömt som vanligt men jag är fett nöjd med vad jag köpt, speciellt jeansen. Fyndet nummer 1 - kostade 1300 kr och jag fick dom för 99 - KLÅ DET!

Såhär ser dom ut, fast färgen på mina är ljusgråa men samma modell som dessa (:

peace out (:

that's just the way it is

Ja, jag är nog den sämsta bloggaren på planeten men det finns såklart anledningar - ingen kamera, ingen tid. Så enkelt var det. Har verkligen haft fullt upp och så kommer det att fortsätta men om ni ändå är nyfikna så får ni nu en sammanfattning my friends - helt utan bilder, how wonderful aint that? :D
Under dessa 2 eller 3? veckor har jag hunnit med både det ena och det andra och till o med det tredje haha.
Jag har:
- festat loss & nu pensionerat mig några veckor från det
- firat nyår på ett speciellt sätt som kunde varit bättre men även sämre
- blivit utslängd från hemmet & bott hos min kompis i en vecka - dont' worry, det handlar bara om att ingen litar på mig för att lämna mig ensam i hemmet tyvärr
- haft photoshoots! väldigt kul
- kollat en massa O.C och blivit kär på nytt i den underbara serien
- shoppat loss runt om i sverige och fyndat som ALDRIG FÖRR
- rest rundor i sverige och haft hela livet i en packning ungefär, inte kul
- skaffat riktigt bra nyårslöften ;)
- älskat mina vänner ännu mer (visste inte ens att det var möjligt)
- älskat & saknat min familj & släkt som faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
- ätit god mat (var tvungen att skriva det hahaha)
- skrattat
- dansat
OCH MYCKET MYCKET MER - stay tuned, kanske återkommer med mer ;) haha
lots of love!

RSS 2.0