uhvati ritam

Ja, vad har min vecka bestått av hittills?
Inte mycket men ändå mycket. Har inte gått i skolan men skrev hemtenta i tisdags. Så nu är pedagogiken avslutad. 45 högskolepoäng av 180 klara! Sen så har jag förberett mig lite inför nästa kurs, överblickat schemat, fixat nästan alla böcker. Mest varit hemma och tagit det lugnt, fett jobbigt med min svullna tunga men nu är jag nästan helt van vid piercingen och kan nästan snacka normalt.
Igår fixade jag böcker i Lund, åkte hem och lagade middag, tvättade och skulle på möte som blev inställt. Tog en fika med Diana, åkte med henne till Kristianstad. Imorse gick hon till skolan och jag väntade på henne genom att plugga lite arbetsrätt och körteori. Sen så åkte jag hem, köpte med mig lunch och har bara degat här hemma. Ska alldeles strax fixa lite grejer.. Funderar på om jag ska gå till gymmet. Tror det men vet ej när. Kanske runt halv 8 då det inte brukar finnas alltför mycket folk där. Ja, det blir nog bra.
Tills dess ska jag inte göra något speciellt. Så jävla skönt att vara lite ledig! Från och med nästa vecka drar alla möjliga projekt igång och en svår kurs (fast sista denna terminen!) så ska passa på att bara göra det jag känner för just i stunden.
Imorgon ska jag hinna med körskolan, en sväng inom campus, shopping, fika med Ajla och lite tråkiga räkningar och ekonomi. Slänger nog in lite träning där så blir det en bra fredag. Som nog ska avslutas med min bästa kusin. Helgen kommer vara quality time med familjen and then it's a wrap gällande denna veckan!
pusshej!



wavawiva

HUJEDA MIG.. it's too early!
Men om exakt 5 minuter kommer vår hemtenta ut på vår portal sen så blir det att skriva, skriva, skriva och lämna innan 5 idag! Det är dagens planer. Har laddat upp med alla böcker och isvatten. Har ju piercat tungan och den gör ont och är svullen så det är egentligen mitt största bekymmer idag.
Har inte alls tentapluggat, tänkte äääh vafan det är en hemtenta, har alla böcker hemma. Det löser sig.
Knappt att jag tentapluggar till salstentor, as you all know från mina tidigare panikångestinlägg. Och så detta med hemtenta. Ja.. Skittrevligt att jag kan sitta i min rutiga pyjamas men jag har noll (0) självdisciplin! Vad gör man med såna som mig???
Tror nog att det kommer bli så att jag kollar igenom frågorna. Ger dom en chans. Sen käkar jag frukost och beger mig ner till valfritt café och skriver så att händerna brinner. Med en islatte för jag får inte dricka något varmt. Hoppas på det i alla fall. Annars mailar jag läraren och säger att jag fick fågelinfluensan eller något.
NU blev klockan nio. Tror sidan kommer krascha.. Nej.. det gjorde den inte. Men det gjorde jag. BLÄ för dom frågorna vi fick. JAJA. då får jag väl bege mig in i skrivandets värld. Plötsligt blev allt så mycket roligare än tentan.
pusshej!

been up to

Ja, detta är en av sakerna jag gjort.. Vilket resulterar i sopp-ätande och små små pesto-mackor. Men så snyggt det kommer bli sen när det inte är svullet längre. Imorgon är det hemtenta och resten av veckan ska ägnas åt planering och fixande inför nästa kurs!


welcome to my sunny day

Idag har varit en bra dag! Effektiv och mysig. Har varit och jobbat med grupparbetet, som ser sitt slut på onsdag efter typ 2 månaders konstant grupparbete. Puuh!
Sen hämtade jag min bok på biblioteket, gick några rundor på stan med Chang som bjöd på middag. Sen skildes vi åt för att byta om till träningskläder och träffades igen på gymmet. Maxade lite där.. Känner redan nu hur träningsvärken smyger sig på. Pluggade lite nu under kvällen och fixade i min garderob. Har duschat och tvättat håret (som bestämde sig för att bli maxat afro!) och bytat sängkläder. Så sköööönt det ska bli att bädda ner sig. Upp tidigt imorgon och förhoppningsvis väntar ännu en bra dag! Imorgon måste jag också skypa med Ema, idag har jag inte haft en lugn stund så ska se till att det blir av imorgon. Men nu blir det lite meditation sen sova!
god natt

trött tjej med afro haha!



nije ovo moja noc

Ja, man kunde haft en roligare kväll än det som väntar mig just nu i form av en tjock bok. Men måste man så måste man. Igår var det juggekonsert för hela slanten, sååå bra! Men vissa grejer gjorde så att det idag hänger flera frågetecken i luften.. What to do, what to do. Idag har i alla fall spenderats sängliggande, har knappt ätit något på grund av magsåret. Så har varit jätteseg! Tog en sväng förbi mina kusiner och nu ska jag plugga lite. Ska sova tidigt och vara utvilad imorgon. Ny vecka, nya tag. Inga magsår är min största önskan idag!


damn it

Fan också! Tror jag har fått magsår. Har känt mig dåligt hela veckan men bara kört på och stressat, stressat hela tiden. Och nu är jag helt slutkörd. Har som sagt känt av det i veckan, haft massa tecken. Som tur blev det inte att jag gick in i väggen fast det var nära, nu blir det att omvärdera den kommande tiden. Det värsta är att lika mycket stress väntar, om inte mer. Pallar inte detta! Faaaan.. Så jävla olägligt.

multi-tasking like a woman

Om jag hade skrivit allt jag gjort idag hade ni nog fått lite hjärtklappning. Tackar koffein och socker för produktiviteten idag! Än är jag inte klar, ibland är det faktiskt skönt när man har mycket att göra men bara ibland. Min dag har i alla fall bestått av lite sånt hära och kvinnodagen till ära blev det kokosbollar och blommor!


adrenaline out of nowhere

Så pepp jag känner mig inför dagen som väntar. I don't know why. Men har precis käkat min frukost, ska dricka mitt te och promenera till sjukhuset. Först på schemat står blodgivning, sen kort möte, en sväng förbi körskolan, snabbt in på bibblan sen ta en kaffe någonstans och plugga. Har fixat lite grejer på datan nu medans jag åt frukost, ska alldeles strax gå hemifrån. Känner värsta peppen, en aning stressad men bara sån bra känsla.. Jaja, nu ska vi ta tag i dagen!
pusshej!

confessions

Igår på gymmet såg jag en tjej som kämpade på med träningen men titt som tätt behövde hon springa och ta sin astmamedicin. Blev så grymt inspirerad av henne och fick ett brett leende som följde med hela dagen. Jag tänkte direkt: Shit, vilken självdisciplin tjejen har, så duktig hon är!
Sen såg jag mig själv som nästan låtit mig själv ruttna, om jag uttrycker det så. Och ingen annan bär ansvaret förutom jag. Kollade även gamla bilder för någon dag sen, för 4-5 år sen. Då tyckte jag att jag var stor. Men det var jag verkligen inte. Då var jag hälsosam, men ja. Jag hade en liten plutmage både när jag stod upp & satt ner och då var jag tjock enligt mig själv. Så fel man kan ha. Hälsosam var jag, tränade 3-4 gånger i veckan och åt bra. Min plutmage föddes jag faktiskt med och jag kommer aldrig kunna få en helt platt mage med six-pack. Så enkelt är det. Men varför lägger man fokus så fel hela tiden undrar jag.
Tjejen med astma såg ut som många andra, hon tränade för att må bra! Och för att kroppen behöver det. Där borde fokus ligga!
Jag har alltid varit medveten om vad som är bra och vad som är dåligt, både gällande kost & träning. Många gånger har jag följt detta men jag har riktigt dålig självdisciplin. Nu har jag insett att självdisciplin föds man inte med och det kommer inte över en natt. Det får man jobba på. Så det är steg ett. Men samtidigt blir jag lätt rastlös eller ger upp om inte det blir de resultat jag vill ha. Så när min putmage inte försvann så gav jag upp. Fett stort misstag. För sakta men säkert försvagas kroppen och man växer och växer. Till slut mådde jag så dåligt att jag inte ville göra något. Och jag tänkte bara negativa tankar. Allt blev en jävla ond cirkel. Jag skämdes, jag kunde knappt gå kändes det som, hade ont överallt hela tiden. Men en dag fick jag nog bara. Skrev in mig på gym och började sakta men säkert. Nu börjar det gå bättre och bättre.
Kosten har egentligen varit det svåraste att ändra. Det handlar inte om att jag ogillar hälsosam mat, tro mig, jag älskar det. Men allt är en vanesak. Och för att det ska bli stor förändring behövs drastiska åtgärder. För min del i alla fall. För jag äter inte skräpmat, tycker inte alls om det så det är inte ett problem. Äter alltid frukost, hemlagad mat och tycker inte om sötsaker så mycket. Men alla har olika kroppar och olika ämnesomsättningar. Jag är en sån som verkligen måste tänka på vad jag stoppar i mig, hela tiden. För även om lite lördagsgodis inte påverkar vikten direkt så mår jag så illa av allt socker, flera dagar efteråt. Så slut med det. Söta drycker är en svag punkt men märker att tänderna påverkas, så slut med det. Glass, kakor, bakelser och sånt äter jag sällan och när jag väl gör det så tycker jag det är okej, man ska äta allt. Men i måttlig mängd helt enkelt. Så såna grejer kanske det blir 1 gång i månaden. Min svagaste punkt är egentligen kolhydrater. Och inte bra sådana.. Salta grejer, chips, popcorn och sånt. Det måste jag trappa ner och till slut lägga av med helt enkelt. Det är det andra steget på vägen.
Självdisciplin och kosten. Att röra på mig har jag inte problem med egentligen, behöver bara en liten push sen kör jag. Vissa dagar blir det kanske bara en powerwalk andra dagar powerwalk & gym eller powerwalk & simning.
Och det viktigaste ligger i huvudet, inställningen och tankarna. Positivt måste det vara bakom pannbenet, för då kommer det bli en positiv utveckling!



miss my girl

Gooo kväll!
Ligger i min säng och skypar med Ema. Fast nu har vi paus för hon ska snacka med sin mamma. Därför tänkte jag springa och duscha. Förövrigt så har jag haft en bra helg, bilder kommer. Men nu är jag övertrött, lite ledsen och känner att min hals svullnar. Har bara gått och väntat på förkylningen FAN FAN FAN.. Behöver inte detta nu, men jag känner verkligen hur den kommer.
Jaja.. Inget att göra åt det. Imorgon har jag fullt upp, likaså resterande dagar. Skola först & främst men ska ta krafttag i träningen och körningen! Och det är typ det jag har att komma med idag.
PUSSHEJ!

hittade en gammal bild på oss 2..
hängde lite på bilddagboken, took a trip down memory lane. HAHA!
miss you!


destination unknown



Trevlig syn på morgonen eller? Hoppas bara det spricker upp, i've got great things planned for today. Ska vara en aning busig, har sjukt ont i kroppen och speciellt magen så en tre timmars föreläsning lockar inte. Så Lund får sakna mig idag. Åker hem och går och tränar istället, tror att jag är helt seg för jag har latat mig hela veckan. Sen måste jag omvärdera lite, ta bort några inplanerade grejer. Annars blir det för mycket stress och jag känner redan nu att förkylningen knackar på min dörr...


well well well

Fyfaaan, vad trött jag är! Har seriösa problem med sömnen. Eftersom jag bara har skola torsdag/fredag så softar jag ju resterande dagar. Som följd blir det att jag får svårt att sova när jag väl måste sova. Igår kunde jag inte alls somna, även om jag var riktigt trött. Det fick bli att jag satte på jättelugn musik på lägsta nivå för att ens kunna slappna av. Och jag hatar egentligen ljud när jag ska sova. Som tur var så lyckades jag slumra till. Sen när jag vaknade vid 3 för att stänga av musiken så kunde jag inte somna om alls! Hade spänningshuvudvärk och någon konstig oro i kroppen. Så fick bli musiken igen för att somna. Så jag är riktigt urladdad nu! Och så väntar en heldag i skolan.
BLÄ!
Längtar faktiskt en aning tills vår nästa kurs börjar, då är det skola varje dag.. Rutiner!
pusshej!

RSS 2.0