our little trip

Idag vakna jag tidigt för att heta Sabina och fixade några grejer sen stack jag & träna med Chang.. Yes vi har bestämt oss för att börja träna och det är ännu ett tecken på att jorden kommer gå under detta året. Sen när jag kom hem så gjorde jag lite business, åt lite och kollade ett avsnitt av Revenge.. nu tänkte jag duscha och sen blir det att spendera hela kvällen med att läsa. Imorgon är det skola och teoriplugg som gäller hela dagen, förmodligen träna på kvällen. Vardagen slår till liksom!

Såhär måttligt imponerad var Chang av vårt beslut


my weekend

Denna helgen har också varit redigt bra! Gjorde lite allt möjligt med mina älsklingar.. Låter bilderna tala (:


if it's meant to be it will be

God dagens! Har bäddat ner mig i sängen med sjukt mycket kläder. Är frusen och trött så tänkte kolla någon serie eller film och vila lite. Har inte varit på topp senaste månaden alls så hoppas bara att det är temporärt och typ väldigt mycket kopplat till vädret. No inspiration till något, eller ork eller lust. Men så får det vara ibland väl
Ikväll kommer i alla fall min underbara kusin till mig och vi ska kolla film och mysa, hon får mig alltid på humör! Ska se om jag kan få tag på Ema på Skype också och i helgen ska jag plugga lite, läsa teori och umgås med lite folk. Bra och vettiga planer för isiga Helsingborg just nu.


i'm only nineteen

Den enda, riktiga meningen i livet är att dö


traveller

Blää! Åkte till Lund för att hitta min bok och läsa den till morgondagens seminarium men det finns bara ett referensex och såklart har halva klassen varit där idag och letat efter den.. Så nu är jag på väg tillbaka men måste stå o frysa ihjäl i 20 minuter för tågen går inte ofta.. Och så måste jag tillbaka i eftermiddag i hopp om att då få tag på boken.. Det är lite panik faktiskt, annars hänger jag på låset imorgon när biblioteket öppnar.. Skitstörigt är det!


talking 'bout a revolution

Mediadrev sägs det. Mobbning, interna back-stabbers och desperata rop från varje hörn i Sverige. Alla har en åsikt. Om vad? Först och främst om Juholt, hans tid som partiledare och nu hans avgång. Är media boven, är det han själv - vem har gjort fel? De som ens försöker besvara den frågan är den som gör fel. Och vad gör det egentligen om man kan besvara frågan, vad kommer det att förändra?

Försök vända på myntet och lyft en aning från stolen. Det finns ett stort fel i det hela. Och det är en jävligt snedvriden bild från media. Och då är jag långt ifrån medias rapportering om Håkan Juholt.
Jag menar mer allmän rapportering från media som brister något så fatalt.
Det är dags att lyfta på luren till Nordafrika eller något för att få tips om revolution, för det kan behövas i Sverige. Det som vi får ta del av i svensk media känns som en promille från vad man får ett klick ifrån på t.ex. brittiska nyheter eller exempelvis Al-Jazeera. Nyheter som min pappa läser i bosniska tidningar kommer en vecka senare 22.00 på tv4. Bosniska nyheter, ja vafan är det, är det inte krig i det landet liksom?
Det är bara ett av många problem som svensk media har. Känns lite som att medierna granskar och sorterar bort nyheter för att förmedla endast det bästa till oss.
Ja, men det behöver ni inte för vi har fjärrkontrollen och vi kan välja bort er om det inte passar oss.
Finns det någon konstig föräldrakänsla som medierna känner, som ett ansvar för att vi inte ska få se hemska grejer på TV? Nej tack.
Ge mig the real deal och inte några nyheter som intresse styr över, vare sig ekonomiskt, socialt eller politiskt intresse!
Media ska förmedla inte förvränga!

this weekend

Vad har jag gjort i helgen då?? Sörjer fortfarande djupt att Ema har flyttat till NYC.. Fan asså, flyttat.. Så kände att jag behöver lite kärlek och trygghet i mitt liv så åkte ut på landet till mina kusiner. Hade en helt perfekt helg som innehöll god mat, mysstunder, filmkväll (harry potter-maraton!!), tjejsnack och maassssooor med skratt.

Känner mig lite som en ny människa. Tar en vecka i taget, svårt att förklara men jag är inte hel utan Ema här så it's a little hard time right now.. Förövrigt så klippte Nermina mitt hår också, betydligt kortare än vad jag är van vid men jag är nöjd.


gonna be a good day

Såhär tänkte jag spendera min tid tills mina kusiner kommer hem från jobbet så får vi se vad som ska hittas på då.. Ska läsa och förbereda lite till onsdagens seminarium. Serverades förövrigt pannkakor till frukost, mums!


this shit is bananas

Gooood jävla morgon! Hatar att vara uppe såhär tidigt, speciellt att stå och vänta på bussen nu. Börjar åtta.. För ett år sen hade jag sovit gott vid denna tiden.. Negativa delen med pendlandet, fast samtidigt så har jag lektion 2 gånger denna veckan så man ska icke klaga.. Har ändå en skitmorgon för jag vakna upp ännu mer förkyld än innan, jag som trodde jag skulle bli frisk denna veckan.. Men men.

Gillar fan inte början av 2012, har mest varit förkyld och så åkte Ema och så startar året som redig fattig student, i don't like!! Är riktigt depp känner jag, pluggar bara, läser teori som en galning och kollar tiden i New York.. kul tjej.. Tror och hoppas att det bara är tillfälligt dock. Ska i alla fall testa att save my day med kaffe för mina sista slantar när jag kommer till Lund, det borde hjälpa!

Hoppas ni får en bättre morgon och ännu bättre dag!


effective for sure

Sitter på tåget hem nu, har varit hos Didi i Kristianstad sen 2 typ. Var först i Lund och visade Ajla runt lite så den vilsna själen kan hitta runt. Sen åkte jag hit och skulle fixa böcker och plugga lite. Pallar inte köpa alla böckerna vi har till pedagogiken så lånar så mycket jag kan men kommer nog bli en del läsande på biblioteken också. Spelar inte så stor roll för mig i alla fall...

Måste byta tåg i Lund så är hemma vid halv tio typ.. Då ska jag läsa lite teori sen sova. Har flängt runt en massa idag så ska sova tidigt tänkte jag. That's a part of new effective me, vara utvilad. Under tågresan blir denna trevliga bok mitt sällskap.


planering

Mitt viktigaste nyårslöfte var att bli mer effektiv och följa mina planeringar som jag gör dag ut & dag in. Detta är min planering för fyra veckor framåt. Först min kalender, sen läs-schema och till sist veckoplanering i detalj. Typ klockslag och allt. I know it's sick men jag funkar inte utan detta..


oh my

Aaaaah sitter här och är alldeles stissig. Kan knappt skriva på datan.. Fattar ej vad som händer.
Har inte druckit mycket kaffe på senaste tiden och drack idag så det kan vara det.
Har förövrigt haft en riktigt konstig dag. Satte mig på fel tåg och åkte upp mot Göteborg istället för ner mot Lund. Hoppade av i Ängelholm och bytte tåg. Tänkte först skita i att åka till Lund och åka hem istället. Precis när jag bestämt mig för det kommer jag på att jag måste inom biblioteket i Lund för att låna en viktig bok och att min lektion är obligatorisk. Sen kommer jag på att jag glömde posta ett viktigt brev så hade ett dilemma mellan brevet i Helsingborg och skolan i Lund. Blev Lund till slut där jag var en halvtimme sen så det var inte så farligt.

Men boken fick jag tyvärr inte tag på. Min väska gick sönder och jag blev bara förvirrad av lektionen som var introduktionen till pedagogiken.
SÅ mycket litteratur, seminarium och allt blandas och jag fattar inget. Har ägnat senaste timmen att planera mitt liv med skolan och körskolan. Är inte ett dugg klarare i huvudet. Måste få ordning på allt. Känner stressen krypa fram som egentligen inte borde vara där för jag har tillräckligt med tid till allt.. Mina kroppsreaktioner är sååå wierd asså... Som sagt, är helt stressad och stissig nu. Av inget typ.
Förövrigt så åkte Ema till New York igår. För att plugga. I 4 år. Och kanske stanna där också. Och hela det faktumet gör verkligen inte min situation lättare. Kan inte tänka på något annat än vad hon gör typ, hur allt går, kollar tiden i N.Y var 5:e minut och kollar sms hela tiden.
Måste meditera känner jag!

i'd go to the end of the earth for you

tomhet. rädsla. sorg. panik. smärta.

jag vill inte detta.
men så måste det bli.
jag kommer alltid vara din syster.
vad som än händer!


my all!

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me






week of hell

Okej, så då har jag sovit mer än 12 timmar inatt. Pallade inte längre igår. Har haft en riktig skitvecka och den är inte ens slut. Och skitvecka är i milda grad. Den suger balle helt enkelt. Allt som kan gå fel har gått fel. Det värsta är att jag sov gott som fan, jag var riktigt däckad. Vaknade dock kvart i fem lite för pigg men kunde somna om för det var helt mörkt ute ju men... Skulle upp 8 och hade klarat det men min klocka ringde inte. Vaknade 20 över 10 istället med ögonpåsar stora på svarta soppåsar. WTF asså..  Vad har dom där och göra när jag har sovit ut. Fattar nada.

Nu ska jag plugga. Sen ska jag äta frukost. Och plugga. Sen duscha. Och plugga efter det. Idag är det sista dagen, tenta imorgon. Och även om jag hade kunnat börja plugga tidigare så skiter jag i det nu. Har gjort allt jag kunnat denna veckan, har verkligen pluggat som fan. Så får se om det räcker nu...  och kan redan i förväg ursäkta mig till de i klassen som främst får se mina snygga ögonpåsar och trötta kropp och sen för att jag kommer hosta ut en och annan lunga på tentan. Sorry.. det stör mig med.

hold on dear life


Vad har hänt idag förutom mitt feta lidande av helvetesförkylningen??
Pluggade på morgonen, lagade middag och åt med min pappa sen gick vi till körskolan och hade handledarkurs i nästan 4 timmar. Promenerade hem och tittade på TV, hade ingen ork till något efter kursen och promenaden. Kaos. Har planerat lite inför fredag då tentan är. Har mycket att hinna med innan dess, people to meet och så men måste ju hinna plugga ju. Vill inte jinxa det men det börjar se lite ljust ut, kanske har chans att klara tentan ändå. Ska strax tvätta av mig sminket och lägga mig i sängen och läsa, läsa, läsa tills jag däckar. Om jag inte är sysselsatt så kommer jag bara ligga & vrida mig hela natten med panik över tentan så satsar på att plugga tills jag däckar istället. Riktigt bra för sömnrutinerna och magsåren ja.. Igår började jag kolla på Step Up 1 (nostalgi!) men den hacka mitt i allt och känner jag mig själv rätt så kommer jag kolla fortsättningen om typ 3 veckor, tyvärr.

Imorgon är det upp tidigt, frukost, plugga på stadsbibblan, middag med Ema, teorilektion och plugg på kvällen.
Torsdag: upp tidigt som faaaaan, plugga, träffas med Ema och Chang sen plugg på kvällen, förhoppningsvis med Didi. Sen däcka.
Fredag: Upp HALV 6. KILL ME. Åka till Lund, tenta, hem: däcka, vara med Ema!


Gå och dö!

May you burn in hell efter tentan på fredag!


yes i'm complaining

Vaknade  och kunde knappt resa mig ur sängen, har så ont i lungorna. Har sovit skitdåligt pga. febern och jag pallar inte med detta mer. Jag måste rå-plugga dessa 3 dagar för att ens ha en chans på tentan, ikväll ska jag på handledarkurs med min pappa och på teorilektion imorgon. JAG PALLAR INTE. vill inte ha någon jävla tenta, eller ens behöva gå i skolan nu när jag är sjuk, vill inte ta någon bajs-kurs för jag vill inte ha körkort. Jag pallar inte med att vara småsjuk hela tiden och hur jag än försöker undvika det så behövs det bara en dag med någon utsatt situation sen så kan jag knappt göra något. Kunde inte sträcka mig efter glas eller ens pressa min citron i vatten imorse, var tvungen att ta en paus. Bar vattenkokaren med 2 händer och tappade nästan datorn. Och nu borde jag egentligen redan ha ätit frukost och börjat plugga men det är inte så lätt att resa sig, får svindel direkt.
JAG PALLAR INTE!


and i'm addicted to the rush


Gud vad underbart jag mår då.. or not. Hur fan kan jag ha sååhäär dålig karma att jag blir riktigt förkyld just denna veckan. Jag har tenta i psykologi nu på fredag. Måste plugga röven av mig eftersom jag inte gjorde det när jag skulle. ÅH! Hatar sånt här. Kunde knappt sova inatt och mår skit just nu. Det värsta är att det inte har slagit till helt och hållet så sitter bara och väntar katastrofen när jag vaknar fredag morgon istället. För exakt så kommer det bli.
Och finns det ens ett sätt att bli frisk snabbt? Kan inget sånt, kör med te, citron och honung, mycket vatten och vila. Räcker det liksom??
Ska ägna resterande dagar till att rå-plugga men är inställd på omtenta for sure.
PALLAR ICKE.


like two lonely hearts


hey mama

underbaringar som förgyller mitt liv!






mirror on the wall, here we are again


2011 var ett lyckligt år.





Som egentligen startade redan under sommaren 2010. Det var startskottet för en underbar period i mitt liv. Så många nya erfarenheter och lärdomar och främst lyckliga stunder. Lyckliga som i skratt och inga bekymmer. Det är vad den perioden har inneburit för mig.

Hur kan det inte vara bra när sommaren 2010 spenderades i Bosnien och mina kusiner från Sverige var där och vi hade skitkul tillsammans, jag fyllde 18 på hösten, åkte till Kina med klassen, festade nästan varje helg och hade en underbar höst, vintern blev lite seg men våren fortsatte med festande, förberedande inför alla äventyr som sista året på gymnasiet innebar. Det var balen, studentveckan, studenten, studentfest och massor av härliga, soliga dagar.
Högskolemässor, prov, betyg och val av framtid stod för den allvarliga delen under våren.

Sommaren jobbades bort med bara en veckas semster, som spenderades i London. Där jag också fick reda på att jag hade kommit in på mitt förstaval, Personal- och arbetslivsfrågor, kandidat på Lunds universitet. Grät en skvätt för att en sten lyftes från axlarna och allt slit under åren hade gett resultat. Stolta 21,4 i snitt och det finns inte mycket som kan toppa det, för mig i alla fall..

Sagt och gjort, livet ändrades efter augusti. Slängdes in i något helt nytt och har haft blandade känslor om detta nya liv som jag inte vet hur jag ska handskas med helt och hållet. Men framåt går det och efter, vad som känns, som 2 sekunder så har en termin gått och ja.. livet går vidare. Nya och förhoppningsvis långvariga vänskaper har skapats samtidigt som jag har vuxit något enormt i min självständighet.

Familjen har växt med några bebisar, bröllop har varit och väntas även i det nya året likaså fler bebisar. Dock har jag ett stort tomrum i hjärtat för att 2011 saknade en resa till hemlandet där morfar och släkten finns.

Tackar och bugar för 2011 och startar 2012, glad, lite förvirrad, stolt och samtidigt sorgsen.

RSS 2.0