luda glava balkanska

To sto se nikom ne javljam
vjeruj nista ne znaci
samo sam malo umorna, ne placi

Jos je na ramenima
luda glava balkanska
jos u mojim venama
tece lava vulkanska

k'o sto svako rodjendan ima
svako svoj i sudnji dan


earth hour

Nu kör vi EARTH HOUR här hemma, lite tidigt haha men det är bara bra. Svårt att se tangenterna haha men det funkar ändå. Idag hade vi en heldag med shopping, behövde handla lite presenter och grejer till min bal och nu belönar vi oss med jordgubbar! :D Mycket gott minsann.


våffeldagen!

Belönade oss själva med våfflor - mums mums (:



good girls



Sitter i Didis kök och agerar duktig skolflicka, ska fan se till att bli klar med resterna idag, imorgon och på söndag och vem är inte bäst att plugga med än med Didi, peppar mig och sånt haha. Dör utav tråkighet men sen ska vi båda belöna oss med något speciellt för dagen :D
Didi sitter och pluggar teori ( nej nej, får inte ingen stress själv), duktig är hon.. Jag själv undrar hur länge jag kommer orka med tanke på att jag somnade vid 3 inatt. Ska pressa mig själv, fast jag redan känner hur ögonlocken faller..
later!


spring in italy?

Ja, det hade inte suttit fel med en resa dit men så blir det icke - istället har jag italiendag här hemma haha. Tror nog solen har påverkat mig liiite för mycket. Fick värsta rycket imorse och slog på stort med världens godaste äggröra till frukost, sjukt god var den. Med massor av tomt & fetaost of course. Och när jag kom hem från skolan fick jag ännu ett ryck och började laga mat, italienskt såklart. Dör för sån mat asså. Gör just nu kyckling i ugn med sås och till det pasta. Såsen är the thing - passaerade tomater, grädde, rödvin, ajvar, vitlök, oliver, lök och morötter och såklart maxat med kryddor - MUMS!


what is important to me

- Jag är blodgivare, blev det direkt när jag fyllde 18
- Kommer att donera mina organ & hud när jag dör (är uppskriven)
- Är en stark motståndare till rökning
- Avskyr människor som inte är självständiga


Ja, lite om hur jag tycker och känner. De 2 första punkterna är oerhört viktiga, speciellt blodgivningen eftersom jag själv har en speciell blodtyp så tycker jag det är extra viktigt. Sen det med organen är känsligt för många men jag tänker bara - tänk om jag själva hade behövt något organ och ingen hade funnits där för att kunna bidra, just därför är jag donator.

Sen de 2 sista punkterna är lite annorlunda. Rökning är något jag aldrig kommer förstå mig på, kan snacka i timmar om hur jag känner inför det. Det mest sorgliga är att majoriteten av folket i min närhet röker och det är sjukt svårt att se på. Jag har för många dåliga kopplingar till rökning och dess konsekvenser och det är därför jag är så emot det. Samt att forskningen visar sååå jävla mycket mot detta beroende, men det räcker tydligen inte...
Och det med självständigheten, inte så viktig punkt som de andra såklart, men ändå. Finns nog inget i vardagen som kan störa mig mer än ungdomar/vuxna som beter sig som bebisar. Jag får damp på sånt, såna som vill bli omhändertagna hela tiden, fucked up mammiga - fo' serious. VÄX UPP! Sånt visar bara på en oförlåtlig svaghet och världen hade varit en mycket bättre plats utan det.
over and out


it don't break even

Idag är en bra dag!
Det har jag bestämt i alla fall. Biljetter och hotell är bokade i London till sommaren - me loves (:
Sen fick jag ett mycket bra mail, tell you when it's official.
Och det var underbart väder idag och ca 80 dagar kvar till studenten. Kan inte bli bättre!

Lider dock av huvudvärk just nu när jag verkligen måste plugga för jag har prov imorgon. Har unnat mig en kopp kaffe och hoppas att huvudvärken ska försvinna. Kommer nog sitta upp länge ikväll men men, sånt man måste göra helt enkelt.
Har paus just nu haha och kollar massor av texter till tauteringar och även bilder, är sjuuuukt sugen! Kommer förmodligen bli en i augusti, en liten på foten, men ska se om jag hittar någon annan, lite större. Foten är platsen i alla fall, 98 % säkert.
Ja, det var väl det.
peace out

samo glumica

meni je prevara
ko krv u venama


ma ja sam samo glumica
zivot je sa mnom ludnica
nikad te nisam voljela
a to te ubija

ma ja sam samo glumica
zena sa lica sto i pet
i oko malog prsta bi
vrtila cijeli svijet


see ya when i see ya

Orkar verkligen inte blogga, samma skit som händer hela tiden. Skola - hem - plugga - sova - skola - hem - plugga - sova.. Ungefär så, en kaffe med tjejerna, lite promenader och lite annat slängs in här och var men inte mycket roligt händer i alla fall. Har valt högskola idag, känner jag mig själv rätt så kommer jag ändra mig lite innan 15 april men men.. Skulle egentligen till Kristianstad på lördag och kolla lite, kommer ju förmodligen plugga där men det får bli senare när jag är helt säker på mina val, vad ska jag annars göra där liksom..
Det var det, nu ska jag plugga (såklart) och tagga lite inför kommande konsert ;)
pusshej!

ärlighet varar längst

Hur svårt ska det vara och bara köra ett rent spel med all kort på borden? Det enda jag begär av människor runt om mig är ärlighet men tydligen är det sååå svårt att komma med..
Orkar verkligen inte tänka mer över detta men måste få ut vad jag tycker och tänker.

 Ärlighet är det som varar längst eftersom det öppnar upp ögonen för alla människor, det leder till utveckling och att man går framåt i livet. Förstår inte varför det ska vara så svårt när det bara leder till bra saker. Folk i vår ålder dör inte om man är ärlig, dock ska man alltid tänka på hur man säger saker men det ska inte stoppa en från att berätta eller prata om saker. Brutalt ärlig - bara det som gäller!

to miss me

I can care less what you think
I need no permission
Did I mention - Don't pay him any attention

Cause you had your turn
And now you're gonna learn
What it really feels like to miss me


Pull me into your arms
Say I'm the one you want
If you don't, you'll be alone
And like a ghost I'll be gone


i feel like letting go

Om man vill få mig på humör är det bara att sätta på denna på högsta volym! OOOH - såå sugen på utgång men det kommer det inte bli denna helgen men nästa hoppas jag att jag är lika pepp. Känner mig som en narkoman som får abstinens men det är bara för vi hade så kul förra fredagen.
ENJOY!


i'm weird, i know

"För att göra avståndet mellan månen och jorden mer konkret kan det beskrivas på detta sätt: om man sitter i en bil och kör 70 km/h, och det skulle finnas en väg att köra upp till månen, så skulle det ta 228 dagar att komma fram. Om start sker vid nyår är man framme i mitten av augusti. Alternativt: om man åker tåg i 200 km/h, så skulle det ta 81 dagar att nå månen, då är man framme i slutet av mars."

Varför tyckte jag detta var sjukt intressant? Blev helt häpen och började direkt fantisera om hur jag åker tåg upp till månen - i'm weird!

spring feelings!

Så skönt väder vi har haft nere i Skåneland ett tag nu, idag blev det lite grått men igår satt jag på balkongen i flera timmar och njöt som fan, kändes som svensk sommar eftersom solen sken direkt på balkongen - så skönt!

haha pallar inte groparna i min haka - legendariska!



oh yes i do!



Min snygga tröja som jag har på mig idag. Hade skrivit värsta blogginlägget igår men blogg.se hade problem i huvet så det försvann någonstans. Jaja sånt som händer. Nu sitter vi och har svenska och ska jobba lite inför nationella så tills dess - holla!
pusshej


some more

Då kör vi på 4 nya punkter i min nya kategori - get to know me!

- Jag är besatt utav sjalar/halsdukar, det är min drog och har sjukt många i min samling. Lite weird i know

- Hatar verkligen smuts och bakterier, måste tvätta händerna skitofta osch desinfekcierar allt jag kommer åt speciellt datan och mobilen!

- Är lite lätt hypokondriker haha

- Jag älskar att skriva och har massor utav texter, dock är de bara för mina ögon.

welcome to my sunny day

Sov ut riktigt mycket idag, såå skönt! Även om mina kära föräldrar var "jättesnälla" och pratade i normal balkan-ton (dvs SKRIKA som är den normala samtalstonen på balkan) så kunde jag sova, konstigt nog. Vaknade och åt sen gick jag och Didi på världens längsta promenad. Nya söndagsrutinen believe me. Skönaste vädret också! Vid 5 stack vi till SSU-lokalen och fixade lite grejer sen hade vi möte. Har lite bilder från idag (wow) that i wanna share, enjoy medans jag måste fixa lite work åt SSU. Kampanjsäsongen har börjat (våren) och vi har massor med grejer att göra, ska bli så kul!
pusshej





other things on my mind

Skulle egentligen köra en fete-update om helgen men är för trött. Busy helg har jag haft i alla fall, roligt som fan men dödligt trött nu. Ska ta en dusch sen lägga mig & glo tv. LEDIG imorgon muhaha (:
Vad jag gjorde i helgen får komma i efterhand, när jag pallar.
pussheeej

laid back saturday

Ska alldeles strax äta middag with my parents. Är sjukt hungrig, så har mami lagat godast maten mmm. Ska berätta om sjukaste kvällen senare haha. Hade sjukt kul asså! Firade bästa Arnela med middag, förfest & utgång and it was great. Kommer man hem med en söndrig sko, nackspärr och skrapsår på knäna måste något ändå varit bra enligt mig haha. mat nu!
pusshej

something you didn't know...

Min nya kategori går ut på att jag ska skriva upp några saker då & då som ni kanske inte visste om mig, tyckte det lät som en rolig idé så det kör vi på!

JAG
- Brukar sova med 2 duntäcken - sommar som vinter
- Har extrem fobi för höjder samt katter. Brukar få hjärtklappning när en katt är nära mig och tappar känseln i hela kroppen vid riktigt höga höjder.
- Är språkbegåvad
- Har aldrig bott utanför Skåne


super smoothie

Är sjukt trött just nu, men har mycket att plugga :( Vill bara sova, sova, sova..
men kan inte, ska ha en redovisning på morgonen imorgon på engelskan, sjukt tråkigt!
Idag har varit en okej dag, riktigt trött i skolan. Fika med tjejerna efter, finns inga bättre asså!
Imorgon har jag massor att göra, både i skolan och i SSU-syfte, sen ska jag simma och plugga, super-woman här ja haha.
Ska ta tag i redovisningen nu, har gjort mig en egen smoothie för att bli piggare, sjukt god. Mixade frysta hallon med apelsinjuice och linfrön, mmm! Tune in later, har tänkt att börja med en ny kategori, lite roligt och sånt ;)
PUSSHEJ


sunday

Idag har jag haft fullt upp från morgon till kväll. Skulle först fixa massor här hemma, sen fortsatte det i SSU-lokalen som skulle städas och fixas, och fyfan så fint det är där nu. Love it!
Sen hade vi låååångt möte, och lite till fix efter det. Är minst sagt död men nu måste jag fixa i mitt rum plus plugga. Stress på livet. Förövrigt mår jag skit, too many changes.. Men det löser sig väl på något sätt..




good news

Har två bra nyheter i want to share. Den ena är en lite större nyhet än den andra men båda är nämnvärda haha.

Det är exakt 9 dagar kvar till man ska söka in till högskolan och tro det eller inte men jag är 98 % säker på vad & var jag ska söka. Och såklart är det ändrat från förra gången då jag var 80 % säker. Men hör och häpna - mina val nu känns rätt i hjärtat, hjärnan och magen!
Förmodligen kommer det se ut såhär:
1. Kandidatprogram Personal- och arbetslivsfrågor - Lund
2. Kandidatprogram Beteendevetenskap - Lund
3. Lärarprogrammet  - Malmö
4. Studie- yrkesvägledareutbildningen - Malmö
5. Socionomprogrammet - Malmö
6. Socionomprogrammet - Helsingborg
7. Psykologprogrammet - Lund


Den andra goda nyheten är att jag ska få ansvara för vår champagnefrukost när vi tar studenten (: Kocken inom mig springer runt och är jätteglad HAHA. Ska bli roligt, typiskt mig att bli helt excited haha.
Frukosten kommer att hållas hos en tjej från klassen som bor i stan så att det blir nära till skolan och klassen kan förvänta sig något sånt här:
 

PUSSHEJ!


I've been crushed, beaten down

I've been crushed, beaten down
And I'm frozen to the ground
Like a fool, I've trusted you
Still I'm hopelessly in love
I never thought that I would be this helpless
I can't believe I'm giving in for you, I
I've been crushed, I've had enough

Now I wanna leave but I'm lost
So now I can't break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me
Me for you
And you for me
It was us against them all
But slowly it came to me
What was underneath it all
I never thought that you could be this reckless
I can't believe you're doing this to me, oh
Strip me down
I'm naked now

And I wanna leave but I'm lost
So now I can't break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me
And I wanna leave but I'm lost
Now I can't  break away
Although I've made up my mind
My heart is refusing me
I've been crushed, beaten down Still I'm hopelessly in love

elvira rahic - luda zeno

Sve, sve si znaci slagao
sve je ovo bila laz
a ti luda zeno
igrala posteno bas


Sve bih ti oprostila
samo jedno nikada
nemoj da se salis
pa da me zalis sad


Sto voljela sam kriva sam
i kriva sam za drugo sve
al' ziva sam i nikako
ne za zaljenje

Sto voljela sam kriva sam
pa kad sam kriva tuzi me
i mrzi me al' nisam ti
ja za zaljenje

A ti, nazad se ne okreci
slobodan si, uzivaj
zalicu za nama
ali mogu sama znam


just have to accept it

Vet inte var jag ska börja med allt.. Sitter hemma just nu, kunde inte gå till skolan idag. För mycket kaffe och för lite mat igår gjorde mig hyperaktiv, illamående och gav mig huvudvärk. Hade fullt upp igår, kom hem på kvällen och skulle varva ner lite. Hade haft ont i ryggen halva söndagen och hela dagen igår, trodde det berodde på att jag var spänd men igår under kvällen fattade jag att det handlade om något annat. Kunde inte sitta, stå eller ligga ner för jag hade så ont. Mamma fick massera mig med tigerbalsam flera gånger men det hjälpte inte. Jag försökte stretcha men det gjorde så ont att jag ibland tappade andan helt.

Vid halv 1 gick jag och la mig men kunde inte hitta en bekväm position, tittade på en film, mådde illa, kunde inte sova, läste en bok, la mig diagonalt i sängen, kunde ändå inte somna. Vet inte när jag somnade. Vaknade imorse, gråtandes av smärta och smsade tjejerna. Så ja.. det blir ingen skola idag, måste dit imorgon men om det förvärras under dagen får jag besöka doktorn imorgon .. Helt jävla opassande kom detta men men.. Jag får missbruka mitt tigerbalsam och hoppas att det försvinner under dagen. Just nu känns det helt okej men tror det kommer explodera snart :/

Har iaf vaknat och legat i sängen, rädd för smärtan (typiskt mig), men kände lukten av kaffe så gick upp efter 3 timmar med att glo i taket. Gjorde frukost och åt. Fikade med mig själv med kaffe & en semla och nu ska jag nog börja med allt jag har kvar inför FN-rollspelet på torsdag/fredag.

Jättekul liv.

RSS 2.0