we don't need no education

Nu ska jag och denna donnan plugga lite, hoppas på att vi kan motivera varandra.


to fly to be depressed

Inte konstigt man är en tråkig människa och deppig all the time. Kolla bokhögen på skrivbordet istället. Kurslitteratur och körkortsböckerna i en salig blandning. Lägg till anteckningar som ska renskrivas och listor med saker som måste göras.. Nu blir det att sortera och planera, precis som en måndag ska vara.


Gunnar Örn Gunnarson

Min vän. Du kommer alltid att leva. I mitt hjärta och i de minnen vi har.
När alla som känner dig träffas, kommer vi att hedra dig.
I våra samtal kommer du finnas och våra skratt kommer tillägnas dig.
Jag känner av din närvaro hela tiden. Du vill se till att vi alla mår bra, att vi inte lider.
Min vän. När vi alla fick se din familj idag, så stolta över dig, kände vi även av dig och din värme där.
Med gråten i halsen, talade de om dig som den hjälte du är. Du har hjälpt så många och nu får du vila från det.
Nu är det din tid. Vi väntar på tillfället då vi ses igen. Och vi längtar.
Min vän. Vi ses igen.

just an ordinary friday

Kom precis hem från Chang där jag åt middag, drack vietnamesiskt kaffe (skitgott) och kollade film med henne och Nina. Skitmysigt var det, satt och lärde mig lite vietnamesiska och lekte professionell med mina få kunskaper om asiatisk mat. Hoppas verkligen jag får jobb i sommar. Har en resa till Turkiet i slutet av september att se fram emot och även betala av. Och vill så gärna åka med Changs familj till Vietnam i december. Så ska spara, spara, spara så jag kan göra båda och så Bosnien i sommar men det är ingen stor utgift. Får jag jobb i sommar har jag inga bekymmer dock.


girlygirls

Detta gjorde vi de 20 timmarna vi var tillsammans i Kristianstad. Åt, lyckades göra pulvermos med klumpar (haha), åt efterrätt, myste, sov, slängde mögligt bröd, var snygga & åkte tåg.


run this town

Såja, då var jag hemma i Helsingborg igen.
Igår efter skolan tåg jag ett fullpackat tåg uppåt i Skåne till min underbara Didi. Där väntade hon och Ajla på stationen glada som få. Kände så skönt att få krama om dom fast vi snackar varje dag och, kändes lite som dom gamla tiderna fast allt har ändrats. Vi åkte hem till Diana, lagade mat, åt, myste, spelade spel och skrattade en massa. Kollade TV och skypade med Ema i NY. Allt var bara så bra, kunde slappna av, skratta och bara vara med mina tjejer (hade inte skadat om Ema hade varit där också men men)
Sen så la vi oss vid tolv, alla helt däckade. Vaknade imorse av Dianas grannar som spelade musik på högsta volym, inte så mysigt. Vi käka frukost, fixade oss  och begav oss till tåget. Där följde jag och Ajla med Diana till Eslöv för hon skulle jobba där och jag skulle vara guide haha. Vi tog en kaffe sen skiljdes vi åt. Så blev det vidare mot Lund, byta tåg och hem till Helsingborg.
Väl här hemma har jag bara tagit det lugnt.. Väntar på att maten ska bli klar, ska äta, packa väskan sen träna. Hinner inte plugga får ta lite ikväll förhoppningsvis. Har ändå inte så mycket. Ska planera också sen när jag kommer hem, mycket viktigt!
Bilder från idag & igår kommer sen (:
pusshej!

with every heartbeat

Puuuh! Snacka om att sätta igång hjärtat på morgonen.. Överskattar alltid mig själv gällande hur mycket jag hinner på morgonen.. Fick stressa ihjäl bara för att få sova en extra halvtimma. Missade den ena bussen och fick springa till den andra.. Hela bussen luktar äcklig fimpe och jag mår sjukt illa! On top of that så funkar inte mina hörlurar så vill bara gråta nu. Är riktigt trött och har skola 9-16. Känner verkligen att en stor latte med extra styrka behövs. Som tur är åker jag till min älskling efter skolan. Äntligen andas ut för en sekund. Dock kommer tågresan dit vara olidlig utan hörlurar :(


some die young, but you better hold on

Idag är det tisdag. Dagarna bara flyger förbi. Mina tårar har inte kommit än.
Söndag gick förbi och kändes bara tom. Måndagen var meningslös och denna dag har varit fylld av tankar.
Minnen av det vi har gått igenom och bilder har poppat upp framför mina ögon hela dagen.
Det går inte att sluta tänka, att sluta minnas eller att sluta känna och vara ledsen.
Men gråter gör jag inte. Jag tänker bara.
Och går igenom dagarna per automatik.
Men inom mig strider alla känslor och tankar, hela tiden - dag som natt.
Det finns inget förnuftigt, bara massor med frågor men inga svar, inga tårar bara ett tungt hjärta.
Tankar om det som varit, det som är nu och det som komma skall. Tankar & frågor. Dock frågor som försvinner lika snabbt eftersom de inte får svar. Men tankar om det förflutna, som man vill ta tillbaka. Tankar om detta nu, detta svarta hål. Och främst tankar om framtiden.
Det kunde varit du. Det kunde varit jag.
Man flänger runt, stannar aldrig till.
Man skrattar och gråter, man älskar och man hatar.
Man tänker aldrig till. Ställer aldrig följdfrågor.
Man förstår aldrig. Och man vet aldrig.
Vad man har, vad man är, vad man har förlorat, eller vunnit.


jag älskar er!


vila i frid

En helt underbar människa. Smart, glad och godhjärtad. Killen i klassen som alla var nyfikna på, som bodde 2 minuter från skolan men som alltid var sen. Som kom med dom konstigaste men roligaste kommentarerna efter att ha varit tyst hela lektionen. Som alltid ställde upp. En sann livsnjutare som aldrig stressade för något men fixade alltid det som behövdes. Dömde aldrig någon och hade alltid ett leende när man pratade med honom. Killen med stora ambitioner i livet. 20 år gammal blev han

Så fel och orättvist.

Du är en sann hjälte Gunnar. 
Vila i frid. 
Vi kommer alltid att komma ihåg dig!


i see a trend


sasa matic - samo ovu noc

budi tu veceras svoju ruku meni daj
ne odlazi spusti kofer sve ti nije tu
sacekaj jer sve ti nije stalo
ponesi i ovu moju dusu ranjenu
ne odlazi ostani jos malo

samo ovu noc bar da placemo do jutra
sutra moje sve negdje odnosis sa sobom
jer od sutra ti nastavljas sama

ne odlazi spusti kofer sve ti nije tu
sto je bilo nece da se vrati
ponesi i ovu moju suzu bezgresnu
pokloni mi samo jos par sati


i miss you


the details

jag igår:

need my drug

My god så trött jag är.. Är påväg till Lund nu, vi ska äntligen göra klart rapporten.. Men först kommer jag behöva en dos väldigt starkt kaffe för just nu känner jag mig en zombie bara. Igår efter skolan åkte jag till Eslöv en sväng, lite spontant sådär. Hade det riktigt mysigt!

Idag vet jag inte vad som står på schemat får se när vi blir klara i Lund och sen planera helt enkelt.

Ska bli så skönt att skicka in denna rapporten nu sen har vi ett seminarium på den därefter går vi in i på det sista i kursen, en tjock bok på engelska att läsa & till slut hemtenta. Trodde pedagogiken skulle vara roligare men känns bara utdraget..

Pusshej!


now it's a good morning

(skulle upp imorse men något strulade)

Sitter och väntar på min grupp här i Lund, vi ska förhoppningsvis sammanställa vår case-rapport. Kände att jag behövde lite kaffe för att sätta igång dagen, det snöar (tror jag) och är kallt så behövde lite lycka i form av en take-away kopp.. Fick ett mail från Ema som jag läste direkt när jag vakna, underbar start! Ikväll hade jag lite planer men fler och fler börjar bli förkylda märker jag och det var även det som stoppa kvällens planer. Tror det blir en sväng till gymmet för mig istället.
Ha en underbar dag!


my "wonderful" day

Vad har jag gjort idag? Ätit mat, legat i soffan, ätit choklad och knaprat piller var fjärde timme. Inte ofta jag är så seg men smärtan dööödar mig så sket i allt. Orkar inte bry mig om något när jag inte ens kan byta om från pyjamas, så ont har jag. Egentligen skulle jag träna, plugga, planera och fixa grejer, käka vietnamesisk mat hos Chang men allt sket sig.. Nu ska jag ta ett till piller och ruttna i soffan..


oh, saturday

Min lördag har bestått av frukost, övningskörning, städa, middag, städa lite till, diska och nu lite plugg. Senare ikväll blir det mello-kväll, i brist på annat och även på grund av den djävulska mensvärken som valde att komma på besök idag. AJ!

Har precis avslutat städningen utav hemmet och hällt upp iskallt bubbelvatten i mitt favoritglas och börjat renskriva lite anteckningar. Får se hur långt jag hinner idag annars får jag fortsätta lite imorgon. Tråkig syssla men sånt är livet. Äkta min tråkiga vardag just nu..
Kallt ute, är förjävla trött hela tiden så orkar inte göra något utöver skolan, övningsköra och träna. Just nu i alla fall. Snart kommer jag väl tröttna på det också men så ser det ut för tillfället i mitt liv, inte alls spännande. Men men..

Får tillräcklig adrenalinkick när jag övningskör, detta var 4:e gången jag någonsin suttit i förarsätet och pappa tvinga ut mig i trafiken (inte så många bilar som tur var) och i rondeller och allt. Snacka om stressad tjej. Men jag som trodde att jag skulle hata att köra börjar gilla det liiiiite nu. Det är kul när man lyckas med något och man gör framsteg varje gång. Typ idag backade jag in på parkeringsplats PERFEKT. På det tredje försöket, vilket är rätt bra enligt mig och så fattade jag hur man skulle vrida ratten, den tekniken som jag glömt namnet på nu. Och så fick jag köra och växla upp & ner men det gick inte värsta bra haha.
pusshej!


heaven

Min lunch idag var riiiktigt nice.. Ja, middagen som jag också lagade var också god men tog ingen bild.. Älskar när man lyckas.
Mästerverket till lunch blev stark nudelsoppa med grönsaks- och jordnötswok. Njam njam!


maaah gad

så trött jag är!
Ögonen bara stänger sig hela tiden.. Kunde inte somna igår fast jag var trött som fan. Hade vaknat 6 och pluggat heeela dagen. Kom hem på kvällen, åt och kollade på TV och var helt slut men kunde ändå inte somna sen. Upp tidigt imorse igen, hade riktigt intressant föreläsning, hem, laga lunch, fixa disken, laga middag till familjen och nu ska jag dra mig mot bussen för att gå och träna. Pallar inte egentligen men har bestämt med Nina och kan inte dra mig ur (vilket egentligen är skitbra)..
Plugga lite ikväll och förhoppningsvis sova tidigt så jag orkar träna på morgonen imorgon också. Imorgon blir det också att plugga teori, köra med pappa sen hem och fixa mig och åka till Kristianstad och ta välbehövlig helg.
That's my plans!
Pusshej!

fussball

Såhär kan man också ha det efter en sjukt jobbig dag.. Barcelona mot Valencia, ska bara se vem som vinner sen sova.. blev faktiskt rätt förvånad av Valencia, spelar rätt OK, följer inte La Liga slaviskt men när de är barca på plan känns det inte som att de andra har chans.. fast barca leder nu men tycker inte dom känns på topp. Har bra målchanser men lyckas ändå inte, dom har haft taskigare lägen innan som dom fixat men kanske blir dom lite stressade av tiden och även att Valencia är snabba och så på, rätt många vändningar sker.. Om jag bara hade haft mer tid att kolla matcher och sätta mig in i det hade jag lätt tippat och sånt haha!


feels like hell

Detta känns som min helvetesvecka.. Inget bra har hänt.. Ja inte något dåligt heller plus så har veckan bara börjat.. Men vi ska skriva ett paper i grupp denna veckan och jag är inte känd för att älska grupparbete direkt.. Plus så tror jag att jag aldrig jobbat med 4 andra samtidigt.. Illa är det.. Egentligen är det inte värsta kaos men jag har dåliga erfarenheter så ja..

Men jag hoppas att jag och Anna fixar vårt idag så jag kan få sova lite.. Har fått äääkta stress igen, trodde jag hade övervunnit den känslan gällande skolan but apparently not.. Har knappt sovit något och sitter nu på tåget med en god latte och ska läsa lite. Imorgon är det upp tidigt igen, är inte alls van men bara att bita i det sura äpplet. Beroende på hur mycket som blir gjort idag ska jag nog träna ikväll, trötta ut mig till max o vända stressen till något positivt!


FAN!

OOOH ångesten! Mina böcker går ut imorgon på bibblan. Har bara en då. Av 5 stycken. Och vi ska ha hemtenta på detta. Vill inte köpa dom, kostar för mycket hade blivit en utgift på mer än 1000 kr så fuck det.. SHIT! Varför var folk tvungna att reservera dom. Får panik nu.... Fan i helvetet. fan fan fan..

ready or not

Sitter här med min tomma kaffekopp i handen och bara stirrar på datan.. WTF? Är helt less på allt. Som vanligt känns det som. Har bara negativ inlägg hela tiden. Men det speglar bara mitt humör. Känner att allt är så meningslöst. Fast förra helgen var faktiskt riktigt bra, så lite positiva grejer har jag. Men som jag alltid säger: Det handlar om inställning. Bara att ta tag i saker och planera bra och vara glad. Så gott det går i alla fall.
Vädret påverkar verkligen en, man vill inte alls röra sig ute, många saker som måste göras nu denna perioden så lite stress. Jag saknar Ema som fan. Och Arnela. Och alla egentligen. Detta suger när alla är på olika håll. Och det känns som att saker och ting kommer börja ändras snart och som bekant så hatar jag förändringar. Men det är en känsla jag har just nu..
Men samtidigt har man underbar familj och underbara vänner, var dom än befinner sig, relativt bra hälsa, går i skolan, mat på bordet och tak över huvudet. Frihet och möjligheter. Det är viktigt att komma ihåg!
Nu ska jag gå och göra planering deluxe sen tänkte jag hoppa in i duschen, göra fotbad, fixa naglarna, lägga ansiktsmask och lite sånt. Pumpa upp energin. Denna veckan kommer vara maxad men rolig. Så det så!
Mina fina tjejer, som betyder allt!

man i'm tired!

Dagen har innefattat ambulans och akutbesök för min mamma, massor med oroliga sms & samtal, trött pappa som kommer från nattarbete och får gå tillbaka till sjukhuset för mamma. En väldigt intetsägande föreläsning för mig och utdragen, jobbig tågresa hem som var svinkall. Stod och skaka tänder seriöst.

Väl hemma är mamma hemma och har fått någon rubbning i några kristaller i hjärnan. Fattar inget av det. Så sjukskrivning på det. Alla var hungriga och trötta. Så det var bara att ställa sig direkt och laga mat som jag ville göra något speciellt av så det blev två timmar matlagning och nu är jag trött som faaaaan. Ska dricka kaffe med mami nu och sen ska jag fixa det sista av disken (heeeela jävla diskbänken är full) and then i'm done!

Sjukt hur ens vardag bara ställs upp & ner bara sådär.

RSS 2.0